Skip to content

Nieuwsbrief september 2020

Nieuwsbrief september 2020  | Uitzending Bezorgd door PostNL | Bezwaar referentieweken | Algemene Ledenvergadering || Uitzending Bezorgd door PostNL | Bezwaar referentieweken | Algemene Ledenvergadering |

Beste leden,

We hopen dat jullie zowel privé als zakelijk een goede zomer achter de rug hebben. Als bestuur van de BVPD hebben we de afgelopen weken niet stilgezeten. Voorzitter Ruud Wassenaar werd achtervolgd door de nationale televisie, we spraken met DPD en tekenden bezwaar aan tegen de referentieweken die PostNL heeft gekozen voor het tariefmodel. Ook zijn de voorbereidingen van de Algemene Ledenvergadering in volle gang en vordert de advocaat met steun van enkele leden met zijn dagvaarding. LET OP: aanmelden voor de ledenvergadering is verplicht vanwege corona.

Maandag 14 september NPO2 22.20: De Monitor Bezorgd door PostNL

Deze maandag besteed KRO-NCRV De Monitor een hele uitzending aan de misstanden in de pakketbezorging. Ze volgden deze zomer Ruud Wassenaar als voorzitter van de BVPD, spraken diverse onderaannemers, toetsten de betalingen van PostNL bij een hoogleraar en spraken met de advocaat over de aanstaande rechtszaak. Meer informatie over de uitzending tref je op de website van de Monitor. Kijken dus!
Kijk hier de uitzending terug: https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/bekijk-de-uitzending-bezorgd-door-postnl

BVPD maakt bezwaar tegen referentieweken

Onlangs ontvingen de onderaannemers van PostNl bericht m.b.t. de referentieweken die het bedrijf hanteert voor de inschatting van toekomstige volumes. Deze praktijk is ons bekend. Hoe hoger de inschatting van de volumes, hoe lager het stoptarief dat PostNl oplegt aan haar onderaannemers. Navraagt leert dat de referentieweken de drukste weken van 2019 en 2020 zijn! De referentieweken van 2019 (47, 49, 50) vallen allen in de drukke periode rond Sinterklaas, Kerst en nieuwjaar met fors bovengemiddelde volumes. De referentieweken van 2020 (2, 5, 10, 24, 25, 26 en 27) bestaan uit drie gemiddelde weken en vier weken (24, 25, 26 en 27) te midden van de coronadrukte. Als BVPD hebben we dan ook bezwaar aangetekend. Mocht je in tariefgesprekken een lager tarief voorgesteld krijgen vraag dan na op welke referentieweken PostNl dit tarief baseert. Voorzitter Ruud Wassenaar kan je daar desgewenst meer vertellen over hoe je de vergelijking maakt met je gemiddelde volumes. Je kunt hem bereiken via ruud.wassenaar@bvpd.nl

In gesprek met DHL en DPD

Het bestuur van de BVPD voert wederom gesprekken met de andere vervoerders over de tarieven, de volumes en operationele zaken. Heb je punten die op de agenda moeten? Fijn als je die doorgeeft aan onze secretaris dennis.goudriaan@bvpd.nl

Algemene Ledenvergadering op 12 oktober

Op maandag 12 oktober is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de BVPD. Te gast is de advocaat die met de leden in gesprek gaat over de bodemprocedure tegen PostNL en de klacht bij de ACM. Kortom: zet deze in je agenda! De vergadering zal plaatsvinden bij La Place De Meern vanaf 19.30 uur. Aanmelden is in verband met corona verplicht via onze secretaris dennis.goudriaan@bvpd.nl.

Betaalbare You Sure Verzekering voor BVPD-leden

Veel leden kampen met te dure verzekeringen voor de bussen. We zijn in overleg met You Sure (moedermaatschappij Nationale Nederlanden) over een betaalbare verzekering voor de bussen. De maatschappij zal op de ledenvergadering van 12 oktober een presentatie geven.

Financiële problemen melden a.u.b.

Veel van jullie zitten in een benarde positie zo bleek ook uit de eerste analyse van de enquête die uitgezet is door KRO-de Monitor . Zijn de financiële problemen zo groot dat je overweegt te stoppen? Geef dit dan z.s.m. door aan ruud.wassenaar@bvpd.nl. Dan kijken we wat we individueel voor je kunnen betekenen.

Volg ons op Facebook en Twitter

We zijn veel te vinden in de krant en op televisie tegenwoordig. Help de boodschap van de pakketbezorgers te verspreiden en volg ons op @belangenpakket op twitter en op facebook via @BVPD. Vergeet uiteraard niet onze berichten te liken en te delen.

Tot op de algemene ledenvergadering van 12 oktober!

Ruud Wassenaar – voorzitter Namens het bestuur van de BVPD

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top