Skip to content
Nieuwsbrief BVPD

Zomernieuwsbrief – Tariefgesprekken hervat – teken bezwaar aan!

Beste leden,

Na een roerig voorjaar staat de zomer voor de deur. We hopen dat jullie waar dat kan van een welverdiende vakantie kunnen genieten. Verder wijzen we jullie graag op de tariefgesprekken die PostNl weer oppakt. Ook verzoeken we jullie om punten aan te dragen voor het operationeel overleg met PostNL én wijzen we jullie graag op de BVPD in de media. Reserveer daarnaast 12 oktober in de agenda’s want dan komt de BVPD weer bijeen voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Tariefgesprekken hervat – let op gestolen kwartiertjes!
In de laatste nieuwsbrief kondigde PostNl aan de tariefgesprekken te hervatten. Uitgangspunt daarbij is naar zeggen van de pakketreus niet de hoge volumes van de afgelopen maanden vanwege corona. Let daar dus op. Verder raden we je aan om de gestolen kwartiertjes waarvan PostNl zegt dat er sprake was van inactiviteit voor jouw onderneming scherp in kaart te brengen. Want bij het gesprek over nieuwe tarieven hoort óók het gesprek over betaling van alle gewerkte uren. Voorzitter Ruud Wassenaar kan je daar desgewenst meer over vertellen. Je kunt hem bereiken via ruud.wassenaar@bvpd.nl

Tariefverlaging? Teken bezwaar aan en graag doorgeven

We brengen op verzoek van de advocaat in kaart hoe de tarieven zich ontwikkelen tot de kosten. Kortom: kunnen we wel uit met de steeds lager wordende stoptarieven? Krijgt jouw bedrijf een fikse tariefverlaging voor de kiezen? Teken dan bezwaar aan bij PostNL en geef aan dat je alleen onder protest tekent. Graag ontvangen wij hier melding van.

Operationeel overleg met PostNL
Binnenkort spreken we  met het management van PostNL over operationele zaken. Heb je zaken –los van de tarieven- waar we met PostNL voor om tafel moeten? Graag doorgeven aan dennis.goudriaan@bvpd.nl.

Algemene Ledenvergadering op 12 oktober
Op maandag 12 oktober is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de BVPD. Te gast is de advocaat die met de leden in gesprek gaat over de bodemprocedure tegen PostNL en de klacht bij de ACM. Kortom: zet deze in je agenda! De vergadering zal plaatsvinden in de avond op de vaste locatie bij La Place De Meern.

Financiële problemen melden a.u.b.
Veel van jullie zitten in een benarde positie zo bleek ook uit de eerste analyse van de enquête die uitgezet is door KRO-de Monitor . Zijn de financiële problemen zo groot dat je overweegt te stoppen? Geef dit dan z.s.m. door aan ruud.wassenaar@bvpd.nl. Dan kijken we wat we individueel voor je kunnen betekenen.

Volg ons op Facebook en Twitter
We zijn veel te vinden in de krant en op televisie tegenwoordig. Help de boodschap van de pakketbezorgers te verspreiden en volg ons op @belangenpakket op twitter en  op facebook via @BVPD. En vergeet uiteraard niet onze berichten te liken en te delen.

BVPD  in de media
De afgelopen weken zijn we veel op pad geweest met het televisieprogramma De Monitor van KRO-NCRV. Het programma verricht uitgebreid onderzoek naar de misstanden in de pakketbranche door onderbetaling van de pakketreuzen. De uitzending verwachten we in september. Ook het televisieprogramma EenVandaag wil rondom de rechtszaak een programma maken. Daarover later meer.

Fijne zomerdagen namens het bestuur,

Ruud Wassenaar – voorzitter

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top