Skip to content

Nieuwsbrief feb. 2020, BVPD in Rambam

Nieuwsbrief Februari Pakketbezorging & BVPD vanavond op TV bij #Rambam

De pakketbezorging en de te lage tarieven komen weer op nationale televisie. Vanavond spelen BVPD- voorzitter Ruud Wassenaar en BVPD-chauffeurs Danny en Roel een hoofdrol in de TV uitzending van #Rambam van BNN-VARA. Kortom: vanavond om 21.50 uur kijken op NPO 3!
7 maart Dag van de Pakketbezorgers: #PAKKETAAN

In de uitzending vanavond roept #Rambam 7 maart uit tot de dag van de pakketbezorger! Via de speciale actiesite www.bnnvara.nl/pakketaan en #PAKKETAAN op twitter roepen Yora Rienstra en Filemon Wesselink Nederland op om pakketbezorgers in het zonnetje te zetten. Door de speciale actieposter (zie volgende pagina, op de actiesite te downloaden) achter het raam te hangen en/of deze online te delen betuigt men steun aan betere omstandigheden voor pakketbezorgers en eerlijke tarieven voor onderaannemers.

Als bestuur van de BVPD zeggen we daarom: laat maar draaien die printers en geef ze mee aan iedere chauffeur voor bij ieder pakket dat we verstrekken tot de Dag van de Pakketbezorger op 7 maart. Kun je zelf niet in kleur printen maar wil je wél een paar honderd posters ontvangen? Geef het door aan info@bvpd.nl (inclusief afleveradres) en wij zorgen dat ze bij jou bezorgd worden.
Ultimatum PostNL, juridische en politieke stappen

Inmiddels hebben we wederom met PostNL het gesprek gevoerd over de gestolen kwartiertjes en betaling van alle uren. Ook hebben we hen een deadline gesteld: mocht het bedrijf hier geen gehoor aan geven dan zetten we gerechtelijke stappen en de gang naar de Autoriteit Consument en Markt definitief in werking. Ook zullen we de gang van zaken rapporteren aan de Tweede Kamer en het ministerie met het verzoek om in te grijpen.

Het toeval wil overigens dat op 7 maart (de Dag van de Pakketbezorger) tevens het partijcongres van de PvdA zal plaatsvinden. Ruud Wassenaar is gevraagd daar als voorzitter van de BVPD uit de doeken te doen wat er mis gaat op de Nederlandse pakketmarkt en waarom ingrijpen noodzakelijk is. De Dag van de Pakketbezorger zullen we uiteraard ook onder de aandacht brengen van onze politieke contacten in het parlement.

Strijdbare groet, namens het bestuur.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top