Skip to content
Nieuwsbrief BVPD

Nieuwsbrief 1 oktober 2018

Tevreden ontvangers, tevreden bezorgers, tevreden opdrachtgevers én tevreden ondernemers – dat kan alleen als er een eerlijk tarief betaald wordt. Daarover onderhandelen we met de pakketreuzen én spraken we met het televisieprogramma KASSA (22 september) en het Financieel Dagblad (vandaag):

Onderhandelingen PostNL & mogelijke acties

Momenteel onderhandelen we als bestuur van de BVPD met PostNL en DHL – Parcel. Dat doen we op basis van de opdracht die jullie als leden ons meegaven:

  • Een eerlijk tarief;
  • Betaling van alle uren;
  • Terugwerkende kracht tot de nieuwe CAO;

Vorige week woensdag bespraken we die inzet met Liesbeth Kaashoek, directeur pakketten Benelux van PostNL. De komende weken spreken we verder. Het laatste gesprek staat gepland op vrijdag 19 oktober zodat er ruim voor de SKNJ duidelijkheid is. De gesprekken verlopen constructief. Mocht er op 19 oktober geen resultaat worden geboekt dat onze goedkeuring kan wegdragen dan zullen we als bestuur van de BVPD jullie als leden oproepen tot acties. We hopen uiteraard dat dat niet nodig zal zijn.

KASSA – over bezorgklachten en eerlijke tarieven

Het televisieprogramma KASSA besteedde op zaterdag 22 september aandacht aan onze strijd voor eerlijke tarieven. Dit in een item over bezorgklachten over PostNL. Bestuurslid Merijn Delvaux komt aan het woord over de noodzaak van een eerlijk tarief voor goede bezorging. Klik hier voor de uitzending.

Financieel Dagblad – ‘anders volgen er acties’

Vandaag een groot interview met voorzitter van de BVPD Willem Snel in het Financieel Dagblad. Als er niet snel eerlijke tarieven volgen dan komen er acties: Pakketbezorgers pikken het niet langer. De pakketmarkt groeit al jaren stormachtig, maar hun tarieven zijn zo laag dat fatsoenlijke ondernemers er niet van kunnen bestaan, zegt brancheboegbeeld Willem Snel in een interview met deze krant. De grens is bereikt: komen de vier ‘pakketreuzen’ PostNL, DPD, GLS en DHL niet over de brug met eerlijke verhogingen, dan volgen er acties. Lees het hele interview hieronder. Of klik hier voor de webversie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top